Vyjídák (2020) Vidličkou proti cukrovce – Abbott ebook

17. srpna 2020 – Společnost Abbott vydala nový letáček pro pacienty s diabetem. Přináší pacientům informace o třech hlavních možnostech stravování, věnuje se možnosti dosažení ústupu (remise) cukrovky 2. typu a nabízí i sedm dalších tipů, jak zlepšit glykémie.

Jak sestavit jídelníček pro zdravého seniora?

18. února 2020 – V léčebně dlouhodobě nemocných v Rybitví se změnil dodavatel potravin a nutriční terapeutka léčebny zásadně změnila jídelníčky. Bližší podrobnosti a praktické rady a tipy v článku.

Globopol (2019) Průvodce skutečným jídlem spuštěn

29. prosince 2019 – Co jíst je vzdělávací portál, na kterém se dozvíte, jak mít jídlo, a díky tomu i své zdraví, pod kontrolou. Průvodce jídlem je jednoduchá a funkční pomůcka zdravé výživy, která vychází z nejnovějších světových výživových znalostí.

Projekt Nemocniční strava – aktualizace

Projekt Nemocniční stravy - aktualizace Garantem projektu pro testování zlepšení stravy v nemocnicích, jehož zadavatelem je pan ministr Adam Vojtěch, vedoucím ředitel FNOL prof. Roman Havlík a organizátorem Globopol, se stala Sekce nutričních terapeutů České asociace...

Nový člen Globopolu – MUDr. Jakub Hurych

24. ledna 2019 – MUDr. Jakub Hurych je absolventem 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Nyní je zaměstnán v Ústavu lékařské mikrobiologie 2.LF UK a FN v Motole.

Nový člen Globopolu – MUDr. Adéla Pouzar

9. listopadu 2018 – MUDr. Adéla Pouzar vystudovala 2. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Během studia se účastnila výzkumu na klinice rostlinné stravy prof. Barnarda ve Washington DC.